Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.
Az oldal tartalama egy frissebb verziójú Adobe Flash Player telepítését igényli.

Get Adobe Flash player

Iratkozzon fel hírlevelünkre!   Akciós ajánlatok várják minden hónapban.  


Telepíthető az Office 2010 második javítócsomagja

Teljesítményt, megbízhatóságot és stabilitást javít az Office 2010 irodai programcsomag héten megjelent második frissítőcsomagja. Az Office 2010 SP2 jobban együttműködik az Office 2013-mal is.

Kiadta a héten a Microsoft az Office 2010 második javítócsomagját. A kumulatív csomag tartalmazza az irodai szoftverpakkhoz kiadott összes funkcionális és biztonsági javítást, emellett javítja a kompatibilitást a frissebb redmondi szoftverekkel, többek között az Internet Explorer 10-zel, a SharePoint 2013-mal, a Windows 8-cal.

Az Office 2010 SP2 nyílt béta állapotú verziója április óta tesztelhető, szerdától pedig manuálisan vagy a Windows Update-en keresztül opcionálisan telepíthető. A Microsoft várhatóan három hónap múlva állítja automatikusra a javítócsomag széleskörű telepítését, így az olyan számítógépekre, amelyek közvetlenül a Windows Update-en keresztül kapják a frissítéseket, önműködően települ majd a csomag. Vállalati környezetben természetesen a rendszergazdák feladata a javítócsomag telepítésének ütemezése, amelyet tetszőleges időben telepíthetnek.

Az Office 2010 a Microsoft egyik utolsó terméke, amely még szervizcsomagot kap, a Windows 8 és az Office 2013 esetében már évenkénti újrakiadásra állt át a redmondi szoftverház, ennek egyik első eredménye a nyár végén megjelenő Windows 8.1 lesz. Az új megközelítésben a biztonsági frissítéseket és kritikus funkcionális hibákat orvosoló javítócsomagok helyett alaposabb újrakiadások érkeznek, ennek megfelelően a Windows-hoz hasonlóan érkezik a Visual Studio 2013 és az Office Blue is hamarosan.

Egy év a telepítésre

A Microsoft hagyományos módszertana szerint mindig a legfrissebb szervizcsomaggal ellátott termékek kapnak támogatást, ennek telepítésére egy éve van a felhasználóknak és szervezeteknek. Ez azt jelenti, hogy az Office 2010 SP1-hez még egy éven keresztül lesznek elérhetőek biztonsági frissítések, ezután csak a második csomaggal rendelkező gépek kapnak javításokat.

Az Office 2010 kiskereskedelmi forgalmazását a Microsoft már márciusban leállította, a programcsomag EOL (end of life) státuszt kapott. Egyes kiskereskedőknél azonban még hetekig-hónapokig elérhető raktárról a szoftver dobozos Office 2010, márciusban a viszonteladók még jelentős készletekkel rendelkeztek a termékből.

Az Office 2010 javítócsomagja a Microsoft oldaláról tölthető le manuálisan, illetve telepíthető a Windows Update rendszeren keresztül automatizáltan.

Forrás: hwsw.hu



Feltöltve: 2013. 07. 29. 08:42
Copyright © 2012 U'n'IT Network. Minden jog fenntartva.