Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.
Az oldal tartalama egy frissebb verziójú Adobe Flash Player telepítését igényli.

Get Adobe Flash player

Iratkozzon fel hírlevelünkre!   Akciós ajánlatok várják minden hónapban.  


Ultrahangos bejelentkeztetést fejlesztő céget vett a Google

A Google felvásárolta az ultrahangos bejelentkeztetési technológiával foglalkozó SlickLogint. A kevesebb mint fél éve alapított startup megoldásával kényelmesebbé válhat a kétlépcsős azonosítás, de akár teljesen ki is válthatja a jelszavakat.

Újabb ígéretes startupot, ezúttal egy hangalapú bejelentkezési technológiát fejlesztő céget vásárolt fel a Google. Az izraeli SlickLogin megoldása nem az ember hangját figyeli: egy-egy, a vállalat beléptető rendszerét alkalmazó weboldal az emberi fül számára nem hallható, magas frekvenciás tartományban bocsát ki hangokat, amelyek alapján a felhasználó okostelefonja dönti el, hogy valóban az arra jogosult személy próbál bejelentkezni az adott weblapra, vagy egy távoli számítógép előtt ülő hacker. Az akvizíció összege egyelőre ismeretlen.

A SlickLogin megoldásával a jövőben nem lenne szükség jelszavakra, a bejelentkezéshez elég lenne odatartani telefonunkat a számítógéphez, így nem csak kényelmesebb, de biztonságosabb is lenne az azonosítást igénylő oldalak látogatása. A Google, hogy az esetleges illetéktelen behatolások kockázatát csökkentse, már jó ideje használ kétlépcsős bejelentkezést, ez azonban az újonnan megvásárolt startup módszerénél, illetve a hagyományos belépésnél is jóval macerásabb folyamat, ugyanis miután megadtuk a jelszót, az SMS-ben kapott azonosítót is be kell pötyögni. Ráadásul az is előfordul, hogy az üzenet nem érkezik meg belátható időn belül, olyankor a felhasználónak a Google robothangja telefonon diktálja be a számokat, ami ismét nem a legkényelmesebb megoldás.

A SlickLoginé viszont annál inkább, bár itt is elő kell kotorni a telefont zsebünk mélyéről, de azon nem kell számsorokat olvasgatni vagy éppen hallgatni, elég a készüléket a PC hangszórója közelébe tenni. A startup technológiáját alkalmazó weboldalak ezután ultrahanggá fordított kódolt adatokat küldenek az okostelefonnak, amely a SlickLogin szervereinek továbbítja azokat. A kód természetesen minden belépésnél más, így az adott felhasználónak - de legalábbis a telefonjának - a számítógép közelében kell lennie.

Az izraeli cég öt hónapja a TechCrunch Disrupt konferencián mutatkozott be, és fenti, a kutyatulajdonosok körében várhatóan osztatlan sikert arató megoldása mellett, NFC, Wi-Fi, Bluetooth, QR kód és GPS alapú azonosítással is foglalkozik. Sajnos az ultrahangos beléptetést egyelőre nincs lehetőség kipróbálni és azt sem tudni, a Google tervezi-e, hogy belátható időn belül bevezeti technológiát. Addig is marad az SMS és a barátságos robothang, vagy a telefonra telepített szoftveres token.

Forrás: hwsw.hu



Feltöltve: 2014. 02. 17. 14:20
Copyright © 2012 U'n'IT Network. Minden jog fenntartva.