Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.
Az oldal tartalama egy frissebb verziójú Adobe Flash Player telepítését igényli.

Get Adobe Flash player

Iratkozzon fel hírlevelünkre!   Akciós ajánlatok várják minden hónapban.  


U'n'IT Storage Vault

Előzze meg egy vállalat legnagyobb rémálmát, tudja biztonságban adatait!

Talán nem is történhet nagyobb katasztrófa egy vállalat életében, mint hogy egy technikai vagy bármilyen más katasztrófa miatt a szerverein tárolt összes adata elvész. A hosszú évek munkájával felépített ügyfélbázis, a korábbi megrendelések és teljesítések, az árukészlet adatai, a pénzügyi elszámolások, a projektek adatai, a cég ügyfeleinek adatai és még sorolhatnánk… A biztonsági mentések készítése ezért kimondhatatlanul fontos! De mi történik olyankor, ha a biztonsági mentéseket nem megfelelően vagy nem jó helyen tároljuk, és az adatok megsérűlnek vagy az adathordozó fizikailag megsérül? Szerencsés helyzetben semmi. Azt mondhatnánk: maximum csak redundanciát vesztettünk, gyorsan csinálunk másik mentést és részben megoldottuk a problémát. Igen, ez valóban így igaz. De mi történik ha akkor vesztünk a biztonsági mentéseinkből, vagy ha csak akkor vesszük észre ha épp szükségünk van a mentésekre. Mekkora kárt okozhat egy rosszul szállított / tárolt kazetta a szalagos mentőegységben? Valós veszélyekről beszélünk! Gondolkozzunk együtt.

Vegyünk sorra néhány potenciális veszélyforrást. Milyen veszélyt hordoz az magában, ha a szalagon vagy más médián tárolt biztonsági mentéseit ugyan abban az épületben tárolja, ahol a szerverei üzemelnek?

U'n'IT Storage Vault - Adathordozó tárolás

A mai irodák nagyon nagy százalékban nem rendelkeznek automatikus tűzoltó-berendezéssel, hiszen az elektronikus tüzet nem olthatjuk vízzel, a halonnal oltó berendezések pedig nem elterjedtek irodai környezetben. Tehát potenciális veszélyforrás lehet egy tűzeset, amikor az iroda megsemmisül az ott tárolt szerverekkel, eszközökkel és így a biztonsági mentésekkel együtt. Ez egy valós probléma. Egy másik kritikus pont sajnos továbbra is a cég alkalmazottai. Biztosak vagyunk benne, hogy minden cég alapvetően bízik alkalmazottaiban, hiszen ez nagyon fontos egy vállalat életében, de sajnos van olyan alkalom amikor mégis csalódnunk kell egy vagy több kollégánkban. 2009-ben az alkalmazottak által elkövetett lopások a cégek bevételeinek kb. 5%-át teszik ki. Így nem csoda ha úgy tűnik, hogy a munkaadókat nem hagyja nyugodni a tudat, hogy dolgozói könnyen hozzáférhetnek egyes bizalmas adatokhoz, mert sokszor csalási kísérleteket kezdeményeznek. Az ACFE (Association of Certified Fraud Examiners) jelentése szerint az ilyen típusú csalások okozzák a legtöbb kárt, a veszteségek elérhetik akár a 4 millió dollárt is. Fontos tehát, hogy a biztonsági mentéseinket, tehát a tömegesen egy médián tárolt adatainkat titkosítsuk és biztonságos helyen tároljuk, a jogosult személyeken kívűl más hozzá ne férhessen. Ha csak ezt a két igen kritikus pontot vesszük számításba a teljesség igénye nélkül összességében elmondhatjuk, hogy a cég saját irodájában tárolt biztonsági mentések veszélyt jelenthetnek a cég biztonságos működésének tekintetében.

A U'n'IT Network ezen problémára kínál megnyugtató megoldást! A U'n'IT Storage Vault szolgáltatás az úgynevezett offsite backup lehetőségét kínálja.

U'n'IT Storage Vault - Adathordozó tárolásCégünk vállalja, hogy a legjobb biztonsági körűlmények biztosításával szállítja és tárolja ügyfelei bármilyen médián tárolt adatait a nap 24 órájában. A meglátásunk az, hogy az offsite backup, tehát a külső telephelyen tárolt biztonsági mentések fontos elemét képzik a cég saját katasztrófatervének. Mi úgy gondoljuk ezt felelős magatartással kell kezelni.


Az archív adatok, illetve az azokat tartalmazó fizikai adathordozók offsite helyszínen való tárolása csak akkor jelent valódi megoldást, ha az adattárolás megfelel bizonyos követelményeknek. Így, ha az információk biztonsága érdekében ön is e megoldás mellett dönt, olyan szolgáltatót válasszon, aki az alábbiakat garantálni tudja. A U'n'IT Network Storage Vault szolgáltatása mindezeket alapkövetelményekként kezeli:

1. Fizikai védelem

Az adathordozók fizikai védelméről a szállítás és a tárolás idején is gondoskodni kell. Azok kizárólag speciális tároló- és szállítódobozokban tarthatók, illetve mozgathatók, amelyek megvédik őket a környezeti és mechanikai hatásoktól, például a nedvességtől, a szennyeződésről, a hőmérséklet-ingadozástól, a rázkódástól, az ütődéstől vagy a leeséstől. A szalagos mentőegységben használt kazetták kiemelten érzékenyek a fentiekre. Szintén fontos, hogy gondoskodjunk a szállítójárművek és a tárolóhelységek megfelelő klímájáról. Az ideális offsite helyszín megfelelően képzett biztonsági személyzettel, illetve tűz- és betörésvédelemmel is rendelkezik. 

2. Folyamatos rendelkezésre állás

A biztonsági mentéseknek a nap huszonnégy órájában az Ön rendelkezésére kell állnia, hogy szükség esetén innen pótolhassa a hiányzó adatokat a lehető leggyorsabban. Olyan offsite helyszínen tároljuk adatainkat, ahol a nonstop rendelkezésre állás mellett a sürgősségi igényeket azonnal kezelik.

3. Védelem az illetéktelen betekintés ellen

Gondoskodnunk kell arról, hogy a külső helyszínen az adathordozókon tárolt információkhoz harmadik személy nem férhet hozzá, sem baleset, sem szándékos behatolás, sem emberi mulasztás eredményeképp. Egy profi szolgáltató a felesleges figyelemfelkeltés elkerülése céljából kizárólag jelöletlen szállító járműveket használ, az adatokat pedig páncélszekrényben, egyedi vonalkóddal azonosított záró plombával ellátott adathordozótároló-táskákban helyezi el. Az offsite backup szolgáltatást nyújtónak a lehető legnagyobb bizalmat kell keltenie ügyfelében, és mindent meg kell tennie azért, hogy biztosítsa arról, hogy mint szolgáltató semmilyen veszélyt nem jelent az adataira. 

4. Nyomonkövethetőség

Fontos, hogy minden, az adathordozók megőrzésével kapcsolatos eseményt dokumentáljunk és naplózzunk, hogy szükség esetén az egyes tranzakcióknak egyszerűen és gyorsan utána lehessen keresni; az adathordozókról pedig folyamatosan frissülő leltárt kell vezetni. 

Cégünk a fent részletezett alapfeltételeket minden ügyfelének garantálja. Ha biztonságban szeretné tudni cége legbizalmasabb adatait, tárolja azokat nálunk egy offsite helyszínen! 
  

Köszönjük, hogy ajánlatot kér a U'n'IT Network-től!

Kérjük, töltse ki az alábbi kapcsolatfevételi adatlapot!

Az Ön neve*:
Cégnév:
E-mail*:
Cím:
Telefonszám*:

Kérjük ellenőrizze, hogy a csillaggal jelölt mezőket helyesen adta-e meg!

Kérjük jelőlje, hogy mely szolgáltatásaink érdeklik Önt!
 Rendszerüzemeltetés
 Hálózatépítés
 Megelőző karbantartás
 Szerverbérlés
 IP alapú telefonközpont
 Storage Vault

Copyright © 2012 U'n'IT Network. Minden jog fenntartva.