Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.
Az oldal tartalama egy frissebb verziójú Adobe Flash Player telepítését igényli.

Get Adobe Flash player

Iratkozzon fel hírlevelünkre!   Akciós ajánlatok várják minden hónapban.  


Szerver bérlés

Amit tudnia kell, ha saját szerver vásárlását tervezi

Manapság, az informatika térhódításával és folyamatos fejlődésével a cégek tevékenységéhez kapcsolódó adminisztráció nagy része számítógépes formában zajlik. A nagy mennyiségű adat tárolásához viszont az asztali számítógépek memóriája gyakran nem elegendő, illetve azok biztonsága sem megoldott. Saját rendszergazda híján pedig problémát okozhat a gépek technikai felügyelete, karbantartása, az esetleges hibák elhárítása. De szerencsére nemcsak a szervervásárlás mellett dönthet, van jobb megoldás is, mégpedig, ha bérel egyet.

A pillanatnyilag elérhető eszközöket megtekintheti ha ide kattint.


Minimalizálja a költségeket!

Ha cége internetes megjelenéséhez, illetve a nagy mennyiségű adat tárolásához szerverre van szüksége, alapvetően két megoldás közül választhat: saját szervert vásárol vagy bérel egyet. A saját szerver azonban teljesítményétől függően több százezer forintos költséget is jelenthet. Ha jelenleg nem áll rendelkezésére ekkora anyagi forrás, mert például csak most indult a cége, vagy a rendelkezésére álló összegből vállalkozása más, hasonlóan fontos kiadásait kell fedeznie, ez a lehetőség nem kivitelezhető. Érthető, ha nem adunk ki szívesen egyszerre egy nagyobb összeget, hiszen ha valamiért a későbbiekben nem lenne szükségünk a megvásárolt termékre, megbánnánk a döntésünket. A szerverbérlés nem jelent egyszeri nagy költséget, így a havi bérleti díjat könnyedén előteremtheti.

A pillanatnyilag elérhető eszközöket megtekintheti ha ide kattint.

Tervezhető bérleti díj

A fix összeggel egyszerűen tervezhet, beépítheti költségvetésébe, így nem érik meglepetések. Ha pedig bármi történik, például nincs már többé szüksége a szerverre a továbbiakban, a szolgáltatást bármikor lemondhatja. Ha pedig épp hogy nagyobb teljesítményű szerverre váltana, újat bérelhet vagy bővítést kérhet. Így nem áll több százezer forintja a berendezésben, hiszen csak az adott szolgáltatásért fizet, és csak addig, amíg azt valóban igénybe veszi.Gyors hibaelhárítás

De a szerverbérlésnek számtalan további előnye is van az anyagiakon kívül. Ha saját szervere van, viszont nem ért az informatikához, kénytelen alkalmazni egy szakember, aki karbantartja azt, vagy elhárítja a felmerülő problémákat. De az ezzel járó további kötelességek és járulékok miatt nem minden cég engedheti meg magának, hogy plusz egy munkavállalót alkalmazzon. Hozzáértő segítség nélkül viszont baj esetén nagyon sok pénzt veszíthet. Ha például internetes áruházat üzemeltet, képzelje el azt, hogy váratlan technikai probléma folytán a webshopjában leadott rendelések elvesznek, emiatt nem tudja teljesíteni azokat időre. Így rengeteg bevételtől esik el, az ügyfelek bizalma pedig megrendül cégében. Amennyiben ez rövid időn belül többször is előfordul, még a törzsvásárlói is elfordulhatnak öntől, és átpártolhatnak a konkurenciához. Ezt pedig nem éri meg kockáztatni.Ingyenes hardverkarbantartás

Ha nálunk bérel szervert, egyrészt 99,9 százalékos rendelkezésre állást garantálunk, másrészt pedig a hardverkarbantartásáról díjmentesen gondoskodunk. Például, amennyiben elromlik egy merevlemez vagy egy tápegység, ingyen kicseréljük. Kollégáink rövid időn belül elhárítják a hardverhibákat, így nem kell tartania attól, hogy egy hasonló probléma miatt pénzt veszít.


Szerverüzemeltetést is vállalunk

Ha a szerverbérlés mellé szoftveres karbantartást vagy rendszergazdai felügyeletet is szeretne, természetesen ez is megoldható. Erre a szolgáltatásra külön árajánlatot adunk. Szakképzett, tapasztalt, nagy gyakorlattal rendelkező rendszergazdákkal dolgozunk, így garantálni tudjuk a hatékony és gyors problémaelhárítást.


Tudja biztonságban cége adatait!

A szerver tárolásáról sem kell gondoskodnia. Ha például kizárólag internetes áruházat üzemeltet, üzlete nincs, ez problémát jelentene. Akkor is érdemes a bérelt szervert választania, ha a biztonság elsődleges szempont az ön számára. Ha azt hiszi, adatai akkor vannak a legnagyobb biztonságban, ha saját szerverén tárolja őket, téved. A statisztikák szerint az adatlopások nyolcvan százalékát belső munkatársak követik el. Gyakori, hogy egy elbocsátott, bosszúra éhes kolléga ellopja az ügyfelek adatait, hogy azok felhasználásával egy konkurens vállalkozásba foghasson. Ha egy külső, bérelt szerveren tárolja az adatokat, ez nem fordulhat elő. Mivel szervereink biztonságáról mi gondoskodunk, önnek ezzel nem kell foglalkoznia. Szervereink egy klimatizált, katonai aggregátorral szünetmentesített, őrzött telephelyen vannak, tehát a folyamatos működés garantált akkor is, ha valamiért áramkimaradás lenne.Korszerű technika háttér

Saját vidéki szervertermünknek közvetlen redundáns optikai csatlakozása van a BIX központhoz. Így tovább csökkentheti annak esélyét, hogy egy technikai hiba miatt cége működése, szolgáltatása órákra megbénuljon, késsen a beérkezett megrendelések teljesítése, és emiatt számtalan elégedetlenkedő üzenetet kapjon ügyfeleitől. Hiszen, ha valamelyik szerverrel történik is valami probléma, a másik hibátlanul működik tovább. Valamint, mivel az adatok nem egyetlen, hanem több merevlemezen kerülnek tárolásra, így akkor sem veszít el semmilyen fontos információt, ha valamelyik merevlemez megsérül. Szervertermünk sávszélessége 2 x 1 Gbps.

A pillanatnyilag elérhető eszközöket megtekintheti ha ide kattint.


 
Egyszerű bővítési lehetőség

Ha a válság ellenére megfelelő cégvezetési stratégiákkal az évek során sikerül felfuttatnia cégét, és most terjeszkedne, így ezentúl sokkal több adat tárolására lesz szüksége, saját szerver vásárlása esetén kénytelen egy új, nagyobb teljesítményű berendezést vásárolni. Ebben az esetben a régi szerver kihasználatlanná válik, továbbra is áll benne a pénze. Illetve természetesen megpróbálkozhat az eladásával is, ám ez további munkát jelent az ön számára, időt és energiát vesz igénybe. Ha viszont nem vásárol szervert, hanem bérel egyet, bővítés esetén problémamentesen válthat egy nagyobbra. Igényei szerint bármikor növelheti a gép memóriáját, a processzor sebességét vagy a merevlemez méretét.

A pillanatnyilag elérhető eszközöket megtekintheti ha ide kattint.

A szerverbérlés előnyei

Ha tehát nem vásárol, hanem bérel szervert, cége az alábbi előnyöket élvezheti:

• Nem szükséges egyszeri nagy beruházás
• Tervezhető költségek
• Nagyobb adatbiztonság
• Szakértő segítség
• Azonnali hibaelhárítás
• Könnyű bővítési lehetőség

Amennyiben a bérlés mellett dönt, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megbeszélhessük a részleteket. Igényeinek felmérése után egyeztetjük, pontosan milyen szervert szeretne bérelni, szükség esetén egyedi konfigurációt állítunk össze!

A pillanatnyilag elérhető eszközöket megtekintheti ha ide kattint.


Köszönjük, hogy ajánlatot kér a U'n'IT Network-től!

Kérjük, töltse ki az alábbi kapcsolatfevételi adatlapot!

Az Ön neve*:
Cégnév:
E-mail*:
Cím:
Telefonszám*:

Kérjük ellenőrizze, hogy a csillaggal jelölt mezőket helyesen adta-e meg!

Kérjük jelőlje, hogy mely szolgáltatásaink érdeklik Önt!
 Rendszerüzemeltetés
 Hálózatépítés
 Megelőző karbantartás
 Szerverbérlés
 IP alapú telefonközpont
 Storage Vault

Copyright © 2012 U'n'IT Network. Minden jog fenntartva.